Visitor Information Pavilion

Confederation Centre of the Arts Pavilions

Client: Confederation Centre of the Arts
Place:
Program:
Size: 100 sf
Cost: $ 50k
Year:

This project was conceived to spatially orient visitors within the Confederation Centre of the Arts Plaza. The project is comprised of three pavilions – an enclosed visitor information kiosk and two occupiable “folded” objects – that are designed to activate the public plaza and engage visitors. The form of each of the pavilions is derived from the triangulated roof volumes of the Confederation Centre’s Memorial Hall, abstracted and manipulated to fit user needs.  These playful forms reflect the theatrical nature of the adjacent amphitheatre while presenting a distinct contrast with the surrounding brutalist architecture.

Visitor Information Pavilion
Concept sketches
Concept diagram
Early sketches
Pavilion studies
Formal explorations
Site study models
Interaction with surrounding structures
Connection and structural study
Bench construction
Bench drainage holes
Benches on site
Climbing bench
Bench at gallery entry
Ergonomic testing
Kiosk placement