Courtyard study

Mill Cove Nursing Home

Client: NB Transportation and Infrastructure Renewal
Place:
Program:
Size: 62,000 sf
Cost: $ 13M
Year:

The Mill Cove Nursing Home consists of two one-storey residential buildings connected by a core structure housing the central kitchen and laundry, administration, mechanical/service space, and a multi-purpose community space.

The West building houses a community of 30 geriatric care resident rooms with communal living and dining spaces organized around a central exterior courtyard. The East structure houses 35 enhanced care resident rooms divided into two communities, each with a central garden and dedicated living and dining areas. The East house also features a large shared space for resident exercise.

Courtyard study
Site plan
Main floor plan
Volumetric study
Interior street study
Communal living area study
Aerial view of construction in process